Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Arbetet med GÅS-studiens datasystem

Ole Larsen, GÅS-projektet
Ole Larsen, GÅS-projektet

Ole Larsen har arbetat som systemadministratör i GÅS-projektet sedan 2015. Han ansvarar för utformning och underhåll av de datasystem och program som används till att hantera forskningsdata.

Forskningsdata består bland annat av alla uppgifter som registreras digitalt, från formulären och protokollen. Bland annat utvecklar Ole de program som används för att samla alla uppgifter i en gemensam databas. Han skapar även program som gör det möjligt för forskare att hitta och plocka fram forskningsdata.

Den som vill ta del av informationen i databasen måste göra en formell ansökan. Att skapa verktyg som forskare kan använda sig av är något som Ole uppskattar med arbetet:

- Roligast är nog att ta fram nya dataprogram till stöd för verksamheten, säger han.

En av de senaste utmaningarna har varit att utveckla ett system för bokning som används av de medicinska sekreterarna i projektet. Programmet ska ge överblick över alla 4000 aktiva forskningsdeltagare i studien och när de i sin tur ska bjudas in till besök.