Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Som 84-åring svingar jag fortfarande mina golfklubbor

4 personer spelar golf på en golfbana. Foto
Foto: Pixabay

Min senaste undersökning på GÅS-mottagningen i Malmö visade att mitt allmänna hälsotillstånd är bra. Det innebär att jag kan fortsätta spela golf som tidigare. Mitt blodtryck var lite för högt men GÅS-mottagningen gav mig en remiss till vårdcentralen för fortsatt kontroll. Den visar att mitt blodtryck har stabiliserats vilket jag är glad för, berättar deltagare i GÅS-projektet Ingvar Nordström.

-Det betyder mycket för mig att jag kan fortsätta vara fysiskt aktiv. Min fru och jag gillar att resa och upptäcka världen och vi vill gärna kunna fortsätta besöka vår son i Kanada. Som deltagare i forskningsprojektet Gott Åldrande i Skåne (GÅS) så känner jag mig väl omhändertagen och mitt deltagande innebär att eventuella sjukdomar kan komma att upptäckas i tid.

-Jag gick med i GÅS-projektet när jag var ungefär 60 år gammal och har blivit kallat till undersökningar cirka vart tredje år. På undersökningarna ska man göra olika fysiska och kognitiva tester men de har inte varit ett problem för mig. Jag spelar golf regelbundet och tränar minnet varje dag genom att läsa tidningar och böcker, lyssna på radio och titta på tv. Ibland löser jag också Sudokun. 

-Innan jag pensionerade mig så arbetade jag med finansfrågor och jag har genom hela mitt liv försökt hålla mig uppdaterat om vad som händer i världen och inom företagsfinansieringen. Jag har också deltagit i olika forskningsprojekt genom åren.

Jag tycker att det är viktigt att hjälpa forskare som ägnar sig åt medicinsk forskning och ge dem möjlighet att kartlägga grundorsakerna bakom en sjukdom som till exempel cancer eller åldersrelaterade sjukdomar, berättar Ingvar.