Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

”Positivt även om svaret är negativt”

en man i kafemiljö

Jan-Erik Appelfeldt är 79 år och har deltagit i GÅS-studien sedan 2008, då han blev kallad första gången. Totalt har han varit med om fyra undersökningar plus två magnetröntgenundersökningar. 

För honom är det den grundliga läkarundersökningen som motiverar mest.

-    Men även att kunna vara med och bidra till forskningen är förstås viktigt. Jag ser det som en win-win-situation. Jag ställer upp med min tid och får en rejäl hälsogenomgång tillbaka.

Jan-Erik uppskattar att få besked om sin hälsa, även om det skulle vara ett negativt sådant. 

- Tidig upptäckt är ju att föredra, då kanske det går att göra nåt åt sjukdomen, säger han.

Han bor i Malmö och delar av året tillbringar han och frun i Spanien. Det är också mest för hälsans och välmåendets skull de vistas där.

-    Vi rör på oss mycket där och generellt är livet lättare när det är varmt.

Han har arbetat som revisor, men yrkeslivet har han nu lämnat bakom sig. Segling och båtliv har varit en stor del av fritiden, men nu är det lugnare aktiviteter som gäller på grund av en krånglande rygg.

-    Men på det stora hela känner jag mig frisk och är tacksam för att kunna delta i GÅS-projektet och vara en del av en betydelsefull forskning, säger Jan-Erik Appelfeldt.